Vajon Németország sztrájkolatlanok-e az Euro 2016-ban – vagy ez az idők jele?

A klubja, a Bayern Munchen nemrégiben a német csapatok magját szolgáltatta, és hogy Joachim Löw szeretne Lewandowski-t vezetni csapatának vonalát, hogy egy újabb élvonalat adjon a jól olajozott gépéhez – különösen, mint Miroslav Klose, aki Lengyelországban is született, idõt kért nemzetközi karrierjében. Mire Löw és Németország is van, Thomas Müller.

Nagyon hasonlít a lengyel csapattársa az Allianz Arénában, Müller formájú ember. Tíz gól 11 bajnoki meccsen a Bayern idei szezonban, és Németországban háromszor is bizonyította, hogy a Bayern főnökei miért nyerte el a Louis van Gaal érdeklődését. A Müller jelenleg pótolhatatlan és ellenállhatatlan – egy kiemelkedő előadóművész, aki szokatlan módon megkezdte a németországi minden idők legjobb rekordját a Klose cipőjének könnyed feltöltésével.Müller azonban nem támadó – ez egy olyan tény, amely sem őt, sem Löwet nem zavarja. Végül is a labdarúgás régen megszabadult a védekezéstől, a középpályától és a támadástól, és elszánta magát így raktáron. A 4-4-2-es megemlítéshez a sztrájkpartnerségek és a tiszta, ragyogó vezetők egy elavult kora van. Talán itt az ideje, hogy a FourFourTwo magazin átnevezzen?

A harcos kifejezést ritkán használják, mivel az a szerepe, amelyre utal, túlságosan egyszerű, két dimenziós – egy profi célhanger. Az előrefelé, ahogyan címkézni kell, mélyen fekvő, hamis, fordított, visszavont vagy más módon kell. Számos különböző szerep betöltésére van szükség, amelyek közül csak a taktikailag értelmes lehet. Ezek biztosan nem sztrájkolók.

Azt mondta, valaki viselnie kell a No9 inget.És bár az 1-től 11-ig terjedő pólók száma szintén a múlté, a No9-et továbbra is gyakran a csapat egyik legfontosabb gólszerzőjének hátulján tartják. A Bayernben Lewandowski.

Németország a múltban nagyszerű sztrájkolókat adott ki. A legutóbbi, Klose (aki a No11-et választotta) az utolsó világbajnokságot végül a verseny legjobb gólszerzőjévé tette, 16 góldal. Ezzel a rekorddal, Klose – aki a 36. év után a nemzetközi labdarúgásból kilépett – 71 nemzetközi gólt ért el. Ez több, mint Gerd Müller és az ország többi legendás elődjét megelőző utcák, mint Jürgen Klinsmann, Uwe Seeler, Karl-Heinz Rummenigge és Rudi Völler.Ez elég egy lista, de hol vannak a sztrájkolók és a németeknek tényleg szüksége van rájuk? Vissza a Müllerre, a Bayern előremutató rendkívüli játékos, aki képes és látszólag szenvedélyes a furcsa és csodálatos célokért – roppant célokat, vállát, arcát és térdét. A Müller egy kemény játékos, akinek a pozíciója van; csak játszik. Általában támad a jobb oldalon, egy belső előre, egy mélyen fekvő poacher talán, és egy szemmel a cél. Mivel a világ legrosszabbul tartott titka lett a 2010-es dél-afrikai válogatás után, a Müller erõsödött és erõsödött, a Bayern müncheni címeket felvette és a válogatott kulcsszereplõje lett.A közelmúltban 26 éves lett, már 30 nemzetközi gólt ért el 65 sapkával (jobb rekordot, mint Lewandowski), és 10 világbajnoki meccsre a nevéhez vezethet a Klose rekordja. Klosehez hasonlóan nem visel a No9-es pólót, hanem a 13-as helyett, ugyanúgy, mint a névadója, Gerd Müller.

A csapattársának, a klubnak és az országnak, Mario Götze-nek, egy másik rendkívül tehetséges játékosnak egyike a Löw-nek a pálya csúcspontja.A múlt nyáron a Rio-ban a döntő célpont gólszerzője könnyedén elegáns dribbler, passer és finisher – de aki valószínűleg sokkal hatékonyabb mögötte játszik, vagy egy lövöldözni egy olyan csatárral, mint Robert Lewandowski -, ahogy Jürgen Klopp alatt nagy hatással volt Dortmund, és most ritkán a Bayernben a Guardiola alatt. De ki a Müller, aki buzz körül, és Götze, hogy játsszon? E kettőn kívül a Löwnek megvannak a karcsújai. A közelmúltban szerepeltek a közelmúltban megnevezett csapatok is Kevin Volland Hoffenheimből, aki talán sokkal közvetlenebb, mint a Götze, de nem olyan klinikus, mint Müller és Max Kruse, vitathatatlanul a legkevésbé a kvartett, és eddig még nem igazán a Wolfsburgban.A tény, hogy Németország nem látja – vagy szeretné alkalmazni – egy hagyományos csatár. Klose legfontosabb alelnöke sok éven át, és a szenvedélyes Bundesliga gólszerző volt Mario Gómez, egy klasszikus előretekintő, Mittelsturmer. Annak ellenére, hogy a VfB Stuttgart és a Bayern München 236 mérkőzésen 138 gólt szerzett – beleértve a 44 Bajnokok Ligája 44 mérkőzését is – Gómez soha nem látta igazán képesnek a súlyát a vállára. Mivel elhagyta a Fiorentina-t 2013-ban, kissé kilóg a labdarúgó tudatból. Ő csak 30 éves, és 25 nemzetközi gólt ért el 59 sapkával, lenyűgöző gól-játék arány minden csatár számára, de meglepő, hogy újra nagyban részt vesz a válogatottban, különösen mivel ő volt Besiktasba költözött.A játék – vagy a játék, amelyet Löw és a DFB szeretnének játszani – úgy tűnik, hagyta el a hagyományos csatár mögött.

Hasonló sors néz ki, hogy megtörtént Lukas Podolski. Lehet, hogy nem állította be a Premier League-t az Arsenalral, és biztosan nem él túl sokáig a legtöbb Internazionale rajongó emlékezetében, de a nagy mosollyal és rakéta nélküli lábbal az eddigi eddigi kiemelkedő nemzetközi karrierje volt. Több mint 11 éve Podolski a nemzeti dzsekit 126-szor húzta meg, 48-szorosra vetítve a folyamatot. A negyedik helyet foglalja el Németország minden időkben a Klinsmann, Völler és Seeler előtt.

Mivel Gómez sérülései és kihagyott lehetőségei elhagyták őt a nemzeti csapattól, Podolski két számlán szenvedett.Először is, a csillaga fokozatosan elhalványult, mivel az Arsenal karrierje megdöbbent, és Gómez mellett találja magát, és keresi a Törökország Süper Ligját a Galatasaray-szal. Bár továbbra is a német csapat támaszpontja, ő már nem kulcsfontosságú eleme, hiszen Löw inkább taktikailag rugalmasabb játékosokat bíz meg. Még a Klose és a Gomez sérülései ellenére is Löw vonakodott kezdeni a Podolski-tól.

Nincs ok arra, hogy Németország túl aggódik. Müller és Götze az üzletet végzik, és Spanyolország elnyerte az Euro 2012-es 4-0-as döntőjét anélkül, hogy csapattársaikat felvette volna a kezdő csapatában. A taktika változásait gyakran szükségszerűen hozza létre – akár egy tehetség hiánya miatt, akár más gazdagság zavarása miatt.Ami Németországban van, a bajnokságok számának 10-e, és előrelátó középpályásai, például İlkay Gündoğan, Julian Draxler, Mesut Özil, André Schürrle, Karim Bellarabi és a fiatalabb tehetségek a Bundesligánál, például Timo Werner, Max Meyer, Maximilian Arnold és Julian Brandt.

Nincs edző figyelmen kívül hagyva a gyümölcsöző támadót. Lewandowski kilenc percen belül megmutatta nekünk – és Sergio Agüero-nak 20-ban -, hogy mennyire fontos egy világszínvonalú Mittelstürmer, és miért olyan lelkesek, akik még mindig ott vannak.De mielőtt Löw és az utódja megkerülné az országot a következő Klose-ra, és mielőtt még több kenyér-vajos sztrájkolót, például Stefan Kiesslinget, Pierre-Michel Lasogga-t vagy Alexander Meier-t ejtenek a csapatba, valószínűleg a legjobb talán más területeken való tehetséges lehetőségeikből. Minden klub akar, de hol vannak az összes (jó) sztrájkolók? Bővebben

A világbajnokságra mutató pillantás rámutat a hagyományos sztrájkolók hiányára, vagy inkább a gyengülő státuszukra. Kevesebb nemzeti csapat támadót alkalmaz és a legtöbbet a legjobbak nem. A csapat győztesei egyre jobban játszanak: Lionel Messi, Eden Hazard, Müller, James Rodríguez, Neymar, Cristiano Ronaldo, Alexis Sánchez, Gareth Bale, Luis Suárez és így tovább.Természetesen Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani, Radamel Falcao, Robin van Persie és mások még mindig körül vannak, de nem mindig hordoznak ugyanolyan súlyt vagy befolyást, mint amennyit szoktak, Zlatan talán félre. Az eredmény az, hogy a gyerekek a játszótereken és a parkokban szerte a világon lassan elmozdulnak, felszabadítják az ellenzéki büntetőterületet, inkább a szellemeket választják az űrbe, és ünneplik az asszisztenseket és az egyéni ragyogás célokat, nem pedig a tapinok vadászatát. / p>

Bár Németország úgy tűnik, hogy egészséges és fenntartható tehetséggel rendelkezik, a víz az előremutató végén egy kicsit sekély. Az események drámai fordulatától eltekintve, Löw csapat jövő nyáron Franciaországba fog menni, remélve, hogy a nemzetközi versenyek győztesével Spanyolországot emel. Ha erre van szükségük, valószínűleg nem lesz támadó.Függetlenül attól, hogy ez probléma maradt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s